МАЙБУТНЄ КАРТОПЛЯРСТВА ТА ПЕРЕРОБКА: MCCAIN FOODS ІНВЕСТУЄ ПОНАД 350 МЛН ЄВРО У ВИРОБНИЦТВО З ПЕРЕРОБКИ КАРТОПЛІ У ФРАНЦІЇ
McCain Foods інвестує понад 350 млн євро (377,8 млн дол. США) у Францію для розвитку потужностей з виробництва картоплі та посилення своєї конкурентоспроможності, йдеться у звіті Естера Рача для JustFood.com.
Компанія заявила, що до 2028 року інвестує більшу частину цієї суми в три виробничі майданчики в селах Харнес і Бетюн в Па-де-Кале і в селі Матуг в регіоні Марна.
Канадська група заявила, що має на меті посилити свою присутність у Франції за допомогою цього проекту та «передбачити майбутні потреби французького ринку». Компанія заявила, що цей крок «посилює конкурентоспроможність і стійкість її виробничих потужностей у Франції».
Капітальні інвестиції будуть розгорнуті протягом декількох років, починаючи з початку літа 2024 року. Це в кінцевому підсумку збільшить виробничі потужності майже на 25%, повідомили в групі. Ален Дюранло, регіональний президент McCain Continental Europe, назвав проект «безпрецедентною інвестицією».