НАВІЩО БОР КАРТОПЛІ? ДУМКА ЕКСПЕРТА

НАВІЩО БОР КАРТОПЛІ? ДУМКА ЕКСПЕРТА

Одним з мікроелементів, який потрібен у великій кількості для підтримки росту коренів та пагонів картоплі, її запилення є  Бор. Це важливий аніон у стінках клітин, він діє як зв'язуюча речовина для пектинів та забезпечує силу зчеплення в тканинах клітин. Бор забезпечує збалансоване живлення рослин картоплі, так як допомагає засвоєнню інших мікроелементів. 

Олег Тарасенко, менеджер з технічної підтримки ТОВ «АДАМА УКРАЇНА», ділиться багаторічним досвідом та результатами застосування Бору під час вирощування картоплі.


«За аномальних погодних умов, які спостерігаються в Україні останнім часом, Бор є своєрідним рятувальним  кругом», - зазначає Олег Тарасенко.  

Пан Олег виділяє три основні переваги застосування бору на картоплі:

1) Запобігання утворення дупел.

«Останнім часом довгі періоди посухи чергуються з дощами, що спричиняє активний ріст картоплі. Картопля набирає воду, але не набирає сухих речовин. В результаті в бульбах утворюються дупла. Щоб запобігти цьому, кожні 7-10 днів потрібно вносити бор на листя картоплі», - коментує експерт.

2) Збільшення кількості бульб.

«Якщо на самому початку росту, починаючи з восьмого листка, через кожні 10 днів підживлювати картоплю бором, кількість бульб має збільшитися на 2-3 штуки», - зазначив пан Олег.

3) Набір сухих речовин, пришвидшення достигання та покращення лежкості.

«В другій половині вегетації, за високих температур та відсутності вологи, картопля не набирає необхідних сухих речовин. Застосування бору спряє відтоку сухих речовин в бульбу, пришвидшує її достигання та покращуєте лежкість. Це також допомагає уникнути таких проблем, як загнивання, зараженість сухою фузаріозною та мокрою гнилями, - розповів Олег Тарасенко.

Відео з порадами Олега Тарасенка щодо застосування Бору для картоплі дивіться за посиланням.

Напишіть нам

Будемо раді почувати ваші думки з приводу даної публікації