
УАВК. Фермерство. Освіта
Навчання має бути, і насправді є невід'ємною складовою діяльності як УАВК загалом, так і її окремих учасників. СФГ Ельдорадо вбачає багато можливостей для покращення якості підготовки майбутніх спеціалістів аргономічних спеціальностей і вже сьогодні разом з УАВК робить свій внесок в освіту - організовує та проводить виїздні практичні заняття студентів на своєму господарстві.
На запрошення ФГ "СФГ Ельдорадо" за сприяння Благодійного фонду пам'яті В.І. Литвина та партнерства УАВК і ТОВ "Чіпси Люкс" студенти Таращанського технічного та економіко-правового фахового коледжу спеціальності "агроінженерія" 19 вересня відвідали з навчальним візитом виробничі приміщення та поля СФГ Ельдорадо.
Виконавчий директор УАВК Ольга Самойліченко у вступній частині розповіла, що таке професійне картоплярство і його роль в економіці країни, чим професійний підхід відрязняються від практик домогосподарств. Чому так важливо мати достатній рівень знань та досвіду для отримання запланованих врожаїв.
Кандидат с.-г. наук, науковий співробітник Інститут картоплярства Ярослав Демкович поділився цікавими фактами, як наука поєднується з фермерством. Показав посадки мінібульб, сортів кратоплі різного призначення, розповів про роль польової техніки в для отримання сталого врожаю картоплі, якиц добре зберігатиметься в картоплесховищах
Студенти побачили роботу картоплезбирайного комбайну та оцінити окремі складові його роботи безпосередньо під час процесу збирання врожаю. Працівники СФГ Ельдорадо поділилися технічними особливостями та секретами процесу.
Головний агроном Василь Шкара розповів про агрономію професійного картоплярства залежно від призначення картоплі а також розповв про роботу з іншими культурами.
Володимир Левківський (ТОВ "Чіпси ЛЮКС") представив частину картоплярства, яка завжди цікавить молодь: виготовлення чіпсів. Особливості чіпсових сортів, підходи до їх вирощування, зберігання: як картоплина з поля перетворюється на ліпси в пачці і чому переробка - це рушій картоплярства, - ось про що розповів представник Чіпсів ЛЮКС, ну і звісно, пригостив усіх смачними чіпсами!
Полив, сортування, зберігання картоплі: майбутнім працівникам ФГ показували інженерну складову кожного етапу вирощування картоплі.
УАВК радо підтримує всі навчальні ініціативи своїх учасників для спільного розвитку професійного картоплярства.