Візіт УАВК до AGRICO та AGRICO QUALITY CENTER

Візіт УАВК до AGRICO та AGRICO QUALITY CENTER

Неперервний ланцюжок комунікації між Посольством королівства Нідерландів та УАВК протягом усього існування УАВК, а це майже 15 років, дозволяє крок за кроком отримувати результати, які в свою чергу відкривають нові можливості. Це і видання посібників, і участь у Дискусійних клубах УАВК, і візити на господарства-учасників УАВК.

Завдяки сприяння Посольства Королівства Нідерландів та безпосередній організації зустрічей Managing Director   Agro Food Cluster  Cor van Veldhuijsen   відбувся візит  делегації УАВК  - представників учасників УАВК - НК РекордФГ "СФГ  ЕЛЬДОРАДО" та виконавчої директорки УАВК Ольги Самойліченко  до кооперативу AGRICO та центру випробування картоплі AGRICO QUALITY CENTER, розташованих у  World Potato City Emmeloord, Нідерланди.

Учасником УАВК від AGRICO є ТОВ «Агріко Україна», співорганізатор Дискусійних клубів УАВК, тому під час зустрічі з  former CEO Agrico Jan van Hoogen та Manager Business Innovation and Development Michel de Bruin багато уваги було зосереджено на результатах роботи Дискусійного клубу УАВК а також можливих наступних кроків для взаємодії та співпраці між УАВК, AGRICO та звісно, Агріко Україна. УАВК та AGRICO мають спільні цілі – розширення знань.

Цікавою складовою зустрічі став візит на AGRICO QUALITY CENTER центр перевірки якості усієї картоплі, вирощеної в кооперативі AGRICO. Центр створено з метою контролю та забезпечення якості картоплі незалежно від господарства, на якому її вирощено.

З діяльністю AGRICO QUALITY CENTER делегацію УАВК ознайомив її очільник, Raimond Lubbers.

Зараз центр не має зразків, але сезон розпочнеться 15 серпня з випробування органічної картоплі. AGRICO QUALITY CENTER може випробувати від 22 до 25 тис. зразків за сезон.

Кожен виробник картоплі надає до центру зразок вагою 25 кг. Всі зразки ідентифікують (виробник, клас) та прослідковують отримані результати за унікальним QR кодом. Таким чином AGRICO QUALITY CENTER володіє повною інформацією про якість вирощеної в кооперативі картоплі.

Кожен зразок зважується до тестування. Потім віддаляться сухі рештки та ґрунт, зразок делікатно миють та повторно зважують. За допомогою оптичних технологій підраховується кількість бульб, середню вагу кожної бульби та факційний склад.

Після миття система автоматично розпізнає пошкодження на шкірці та визначає зараженість хворобами за зовнішніми ознаками, зберігаючи всі дані. Окремо також є ручне сортування.

Зі зразків для насіннєвої картоплі зрізають 0,5 мм шкірки та повторно пропускають через оптичну систему для ідентифікації хвороб та невідповідного стану. На останньому етапі бульбу розрізають на половини та оглядають на предмет внутрішніх ознак хвороб. У випадку виявлення таких зразки передають на подальший аналіз до лабораторії.

Також від зразку випадковим чином відбирають 100 бульб та закладають їх на випробування за температури 18-22 градуси та вологості не менше 95%, що створює ідеальні умови для розмноження грибків та бактерій. Зразки зберігають до 11  тижнів (залежно від місця виробництва і сору) та повторно перевіряють на життєздатність та схожість. Якщо виявляють щонайменше одну зігнившу картоплину, партію ідентифікують як незадовільну в системі якості AGRICO. 

Всю картоплю, яка проходить випробування в AGRICO QUALITY CENTER надалі використовують для годівлі тварин.

Окрім насіннєвої в AGRICO QUALITY CENTER також випробовують столову картоплю. Визначають масу сухих речовин та проводять тестування якості різних сортів, в тому числі тих, що знаходяться на етапі розробки для виробництва чіпсів.

 

 

Завдяки AGRICO QUALITY CENTER фраза «Say potato, say Agrico» підтверджує якість продукції Нідерландів як «Say cheese, say Gauda»!

Повага гарантує якість - якість гарантує повагу.

 

Напишіть нам

Будемо раді почувати ваші думки з приводу даної публікації