Визначення норм природніх втрат під час зберігання картоплі
Природні втрати під час зберігання картоплі неменучі. Діючі норми прородніх втрат складно назвати діючими, так як вони були затверджені ще до набуття Україною незалежності та не перезатверджувалися. Учасники УАВК прагнуть працювати в правовому полі і зібралися обговорити, які зміни потрібні для того, щоб теорія відповідала практиці і реальні норми втрат під час зберігання відповідали регламентованим.
Питання норм витрат під час зберігання картоплі було підняте на восьмій зустрічі Дискусійного клубу УАВК та викликало жваве обговорення. Як результат учасники УАВК провели онлайн-зустріч, метою якої було почути
фермерські господарства з різних регіонів, переробників, фахівців із зберігання картоплі та разом запланувати кроки для розробки та затвердження стандарту з нормами втрат, які відповідатимуть реальній ситуації із зберігання.

Результати зустрічі:
1. УАВК починає роботу над проектом "Затвердження норм природніх втрат під час зберігання картоплі"
2. Створюємо Робочу групу, до якої залучаємо всіх зацікавлених сторін (виробників картоплі, експертів із зберігання тощо)ю
3. Головним виконавцем Проекту є Інститут картоплярства
4. УАВК разом з Інститутом картоплярства та членами Робочої групи розпочинає роботу над технічним завданням проекту, пошуком інших стейкхолдерів та формуванням бюджету.
Плануємо залучити до консультації з метою валідації української методики від Інституту картоплярства європейських експертів з аналогічним досвідом
Про поточний стан за цим проектом та онлайн-зустрічі будемо інформувати на сайті УАВК.